Arif Baştuğ yeniden başkan seçildi.


Türk Büro-Sen konya 2 nolu(adliye) Şubesi 3. olağan genel kurulu yapılırken, Mevcut başkan Arif Baştuğ güven tazeledi.

Türk Büro-Sen konya 2 Nolu (Adliye) Şubesi 3. olağan genel kurulu, genel başkan Fahrettin Yokuş'un katılımıyla gerçekleştirilirken, mevcut başkan Arif Baştuğ yeniden başkan seçilirken güven tazeledi.

Türkiye Kamu-Sen çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Büro-Sen Konya 2 nolu(Adliye) Şubesinin 3. olağan genel kurulu Konya Adliyesi kafeteryasında Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu-Sen İl temsilcisi Hüsamettin Şenel, konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkan ve yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu(Adliye) Şubesi Başkanı Arif Baştuğ, yaptığı açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi. " Bugüne kadar yaptığı sendikal çalışmalarda dik duruşu sergileyen Kamu-Sen ve Türk Büro-sen, her zaman kamu çalışanları için her alan ve sahada mücadele etti. Toplu sözleşme de kazanımlar elde ettik diyenlere soruyoruz şimdi. Adliyelerin neredeyse bütün yükünü çeken İcra müdürü, Yazı işleri Müdürü, Zabıt kâtibi, şoför, mübaşir, hizmetli, 4/c ve 4/b statüsünde çalışan arkadaşların hangi sorunlarını masaya taşıdı ve çözüm bulundu. Teknik personel için ne yapıldı.

Bundan önce imzalanan 2013 ve 2015 yılı toplu sözleşmeleri başarısız sözleşmelerdi ancak bu yılki kötünün de kötüsü bir toplu sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Malum sendika bu başarısızlıkları başarı olarak lanse etme çabasındadır." Dedi

Başkan Baştuğ'un konuşmasından sonra kürsü çıkan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. "Türk Büro-Sen, bu yola çıkarken herkes için hak, hukuk ve adalet diyerek yola çıktık. Biz yıllardır adaletten başka bir şey talep etmedik. Hak, hukuk ve adaleti savunurken bunu sadece kendimize değil, 80 milyon vatandaşımız için istedik. Hakkı tutup kaldıracağız diye yola çıktık, 25 yıldır bu sözümüzü tutuyoruz, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Çıkan yasaları Devlet Memurları hayata geçirir. Kendi mesai arkadaşları arasında ayrım yapan, liyakati, hakkı ve hukuku yok sayanlara yazıklar olsun.

Bu iktidarla 3 tane toplu sözleşme yapan Malum Sendika, üçünde de memurları hayal kırıklığına uğrattı. Hükümet, "memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyor. Resmi enflasyon kadar yapılan zam, zaten "sıfır" zam demektir. Memurların tamamına yakını 6. Aydan sonra bir üst vergi dilimine giriyor. Yapılan zamlar zaten vergi dilimi ile geri alınıyor. Devlet bütçe gelirlerinin %87'sini vergiler oluşturmaktadır. Bu nedenle özellikle dolaylı vergilere ek vergiler konuluyor. Orta vadeli programda 2018 yılı için açıklanan ek vergiler başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere vatandaşın canını yakacaktır" dedi.

Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu(Adliye) Şubesi 3. olağan genel kurulu protokol konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrasından sonra seçime geçildi.

Yapılan seçim sonunda delegelerin oyunun tamamını alan mevcut başkan Arif Baştuğ yeniden Türk Büro-Sen Konya 2 nolu(Adliye) şubesi başkanlığına seçilirken, güven tazeledi.

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar