AGD Konya İlk Adım Eğitim Kampı


​Anadolu Gençlik Derneği'nin Konya Şubesi Üniversite Komisyonu, geçtiğimiz hafta sonu yine ses getirecek bir çalışmaya imza attı.

Programda açılış konuşması yapan AGD Konya Şube Üniversite Başkanı Maruf FİL İlk Adım Eğitim Kampı ile üniversiteyi yeni kazanan öğrenci arkadaşlarımızın maddi ve manevi problemleri ile ilgilendiklerini ve üniversiteli kardeşlerimize bir hedef bir ideal gösterebilmek için bu kamp programını organize ettiklerini söyledi.

Devamında konuşma yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet PARLAK İlk Adım Eğitim kampının öneminden bahsederken İlk Adım kampının gerçekte son adımımız için yani son nefes için yapıldığını, milli ve manevi değerlerine bağlı madden ve manen donanımlı gençler yetiştirmek için uğraştıklarını ifade etti.

Üniversite Komisyonu'nun organize ettiği 400 kişilik kampta, muhatap kitlesi gençler olan AGD'nin üstlendiği "çatı" görevini bir kez daha tescillemiş oldu. Katılımcılar özellikle üniversite ortamında etraflarını saran küresel ifsattan korunmak için, Rablerinin Hadis-i Kudsi'de geçen "Kim bana bir adım yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım" buyruğu üzerine bu çalışmaya katılarak "ilk adımlarını" attılar.

Program da "Niçin AGD?" sunumu AGD Genel Başkanı Salih Turhan tarafından, "İletişim ve Medya" sunumu Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş tarafından, "Temel Çalışma Esaslarımız" sunumu Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım tarafından, "Çaya Şeker Muhabbetler" sunumu Muammer Bilgiç tarafından, "Gençlik" sunumu AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak tarafından, "Üniversite Çalışmalarımız" AGD Genel Merkez Üniversite Komisyonu Teşkilat Başkanı Burak İnce tarafından gerçekleştirildi. Eğitimleri dinleme fırsatı bulan gençler diğer yandan da programın gerçekleştirildiği Mersin 23 Nisan Kamp Eğitim Merkezi'nde sosyal sportif imkânlarından yararlandılar. Kamp ateşi eşliğinde sanatçı Yusuf Karaburç ile ezgiler ve marşlar söyleme fırsatı buldular.

Program'da konuşma yapan AGD Genel Başkanı Salih TURHAN "Yeryüzünde yapılan özellikle Ortadoğu'da ve topraklarımızda yapılan zulümlerin arka planını iyi bilmemiz gerektiğinden bahsetti. Ayrıca G-20 zirvesine dikkat çeken Salih TURHAN bu zirvelerin ve toprakların neticesinde bölgemizde batılı devletlerin ve İsrail'in lehine yeni oyunlardan endişelendiğinden bahsetti.

İlk Adım Eğitim Kampı ödül töreniyle sona erdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar