STK’lar Türkiye’nin Kadim Üniversitesi’nde


​Köklü bir geleneğin temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi düzenlediği iftar programında Konya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Eski Konya Milletvekili Kerim Özkul, KSO Başkanı Memiş Kütükcü ile birçok protokol üyesi,  sivil toplum kuruluşu temsilerinin katıldığı ve üniversite kampüs alanında gerçekleşen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konya pilavı ikramının ardından KTO Karatay Üniversitesi'nde bu yıl eğitim-öğretime başlayacak bölümler hakkında da bilgiler verildi.

KTO Karatay Üniversitesi ile Selçuklu ve Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesi'ni yeniden eğitime açtıklarını belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk yeni açılan bölümler hakkında da bilgi verdi.

 

"Açtığı Bölümler İle Büyük Bir Boşluğu Dolduruyor"

 

              Üniversitenin bu yıl açtığı ve yeni dönemde öğrenci alacağı İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü'yle de çok önemli bir boşluğu dolduracağını ve büyük bir sorumluluk alacağını kaydeden Başkan Selçuk Öztürk  "KTO Karatay Üniversitesi, Konya'nın ilk Lojistik Yönetimi bölümünü açarak da, ulaşımda ve taşımada merkez olan Konya'ya ayrı bir değer katacaktır. Sağlık alanında yeni açılan; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Diyaliz ve Çocuk Gelişimi bölümleriyle de bu alanda büyük bir açığı kapatacaktır. Psikoloji, Sosyoloji, bölümleri de toplumun temel ihtiyaçlarına ve hem şehrin hem de Türkiye'nin huzur ortamına önemli katkılar sağlayacak yeni bölümlerimizdir. Tarih ve Mütercim-Tercümanlık Arapça ise gerçek tarihi anlatan vizyon bölümlerimiz olacaktır. "diye konuştu.

 

"KTO Karatay, Yerel Sermayeyi Ulusal Değere Çeviriyor"

 

              Endüstri Mühendisliği bölümünün de Türkiye'nin nitelikli ürün üretme kapasitesinde 4. ili olan Konya için ayrı bir önem arz ettiğini sözlerinde vurgulayan Başkan Öztürk " KTO Karatay Üniversitesi bu vizyon bölümleriyle yerel avantajları üniversitenin beşeri sermayesiyle birlikte ulusal ve kıtasal noktada somut değerlere çevirmektedir ve çevirmeye devam edecektir. Geleneksel Türk Sanatları ve Resim bölümlerimize de alacağımız ilk öğrencilerimizle tarihin en önemli medeniyet başkentlerinden biri olan Konya'da, sanatın icrası için de çok önemli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

 

Türkiye'nin kadim üniversitesi Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlediği iftar programlarında iş dünyasından temsilcilerle ve rehber öğretmenlerle buluşuyor. Bu kapsamda, Konya'da da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını iftarda bir araya getiren KTO Karatay Üniversitesi nitelikli akademik kadrosu, eğitim imkânları ve yeni açılan bölümlerini katılımcılarla paylaştı.

Medreseden üniversiteye sloganı ile Karatay Medresesi'nin geçmişteki ruhunu günümüze yansıtan KTO Karatay Üniversitesi, yoğun katılımla gerçekleştirdiği bu programla birlik duygusunun önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

 

Yeni 14 bölüm

 

6 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü ile eğitim faaliyetlerini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi'nde 138 ön lisans, 3384 lisans, 417 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 4000 öğrenci öğrenimine devam ediyor.  Bu yıl açılan yeni bölümler ise şöyle; İslam Ekonomisi ve Finans, Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık Arapça, Tarih,  Endüstri Mühendisliği, Beslenme-Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Diyaliz, Fizyoterapi ve Çocuk Gelişimi, Resim.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar