SİLLELİLER SILA-İ RAHİM YAPIP HASRET GİDERDİ


Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği'nin organize ettiği ve çok sayıda davetlinin katıldığı "Silleliler Buluşması" etkinliğinde, katılımcı Silleliler hem Sıla_i rahim yaptılar, hem de eski günleri yad ederek gönüllerince bir gün geçirme imkanı buldular.

Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma dernek binasında gerçekleştirilen "Silleliler Buluşma " etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Kılıçaslan   " Sillemiz 5000 yıllık tarih, sanat ve kültürü bünyesinde barındıran, çok önemli değerlerin bulunduğu, yüzyıllar boyu Müslüman ile gayrimüslimlerin bir arada kardeşçe yaşadıkları, sevgi, saygı ve hoşgörü temeline dayalı çok nadir bir yerdir. İşte bu kültürün yaşatılıp devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması ve bugünkü dünyanın yaşam tarzına örnek teşkil etmesi açısında önemlidir.

Sillemiz her geçen gün daha gelişerek ve büyüyerek ülkemizin ve Konyamızın çok önemli bir turizm merkezi olma yolunda süratli bir şekilde hızla ilerlemektedir.

 Dernek olarak bu etkinliğimizdeki hedefimiz Silleli hemşerilerimizi bir arada görmek, yeni  nesilleri birbirine kaynaştırmaktır." dedi.

Silleliler Buluşma" etkinliğine davet üzerine her yıl katılan MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, " Bu tür etkinlikler her şeyden önce Sıla-i rahimdir. Katılan tüm Silleli hemşehrilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu tür organizeler halk arasında birlik ve beraberliğinin göstergesidir. Bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyor ve başarılar diliyorum."dedi.
           Protokol konuşmaların ardından Silleye özgü Sille gül şerbeti, Sille kurabiyesi, aşure ve Sille peksimeti  katılımcı Silleli vatandaşlara ikram edildi.

Etkinliğin sonunda ise Sille Barana Musikisi icra edildi. Etkinlik bir sonra ki sene buluşmak üzere son buldu.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar