“SOBE Elçileriyle Daha Güçlü” Projesi Hayata Geçiyor.


"Sobe is Stronger with Ambassadors" (Sobe Elçileriyle Daha Güçlü) projesi, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği almıştır. Proje kapsamında Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, otizm spektrum bozukluğu konusunda aktif vatandaşlığı teşvik etmeyi, ağ oluşturma becerilerini güçlendirmeyi ve toplumun farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır.

01.04.2021 tarihinde yürütülmeye başlanmış olan proje 12 ay sürecektir. Projenin hedef kitlesinde, Konya'nın 15 ilçesinde görev yapan öğretmenler ve sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kesimler yer almaktadır. Projede SOBE'nin otizm spektrum bozukluğu olan bireylere daha etkili hizmet verebilmesi için gönül elçiliği programının hayata geçirilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda eğitimli bireylerin aktif vatandaş olmalarının teşvik edilmesi, SOBE'nin ilgili kurumlar ile arasındaki iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi, otizm erken tanısı ve SOBE hakkında toplumun farkındalığının artırılması ve bu gelişmelerin sağlanabilmesine katkı yapmak üzere Vakfın kurumsal kapasitesinin artırılması hedeflerine yer verilmiştir.

SOBE Vakfı Başkanı ve Proje Yetkilisi Mustafa AK, "SOBE Vakfında proje kültürünün oluşturulmasına büyük önem veriyoruz. Bu proje, bu önemin yansımalarından biri. Projede çeşitli ağ oluşturma, tanıtım ve farkındalık artırma ve kapasite geliştirme faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Otizm spektrum bozukluğu olan bireyler bizim odak noktamız. Otizmin tanısı, tedavisi ve otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin rehabilitasyonuna yönelik çeşitli projeleri hayata geçirmeye ve onlar için daha iyi bir yaşam adına tüm gayretlerimizle çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

"Sobe is Stronger with Ambassadors" (Sobe Elçileriyle Daha Güçlü) projesi, AB tarafından finanse edilen "Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı (STDP-III) kapsamında yürütülmektedir. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir. Sivil Toplum Destek Programı STK'ların kapasitelerinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen bir hibe programıdır ve Sivil Toplum Destek Programının üçüncü döneminde verilen desteklerle STK'ların kurumsal kapasitesinin artırılması ve STK'lar arası ortaklıkların teşvik edilmesi; aktif vatandaşlık ve STK'ların karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi ve son olarak aktif vatandaşlık için yasal çerçevenin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar