​Kayhan Selek, Bozkırlılar Onursal Başkanı oldu


Konya Bozkırlılar Kültür Folklor ve Dayanışma Derneği düzenlemiş olduğu bir programla, yapmış olduğu örnek çalışmalarla Bozkır eğitim ve kültürüne katkıda bulunan Bozkır Sevdalısı Av. Kayhan Selek'i derneğin onursal başkanı ilan etti.

Programa 20. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Alkan, 20. 21. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı, KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Özer, Konya eski Baro Başkanlarından Av. Hasip ŞENALP, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Bozkırlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı H. Olcay Ülker, Av. Ruhsar Tanrıkulu ve çok sayıda misafir katıldı.

Konya Bozkırlılar Kültür Folklor ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Yılmaz yaptığı konuşmada, Bozkır ve çevresinin Oğuzların Kayı, Kınık ve Avşar boylarına mensup insanlardan meydana geldiğini, dernek yayın organı olan Yeşil Bozkır Dergisi'nin son sayısında Oğuz Birliği'nin anlatıldığını, Mevlâna Müzesi'nde Türkiye genelinde 6 yere verilen sancaktan birisinin de Bozkır Sancağı olduğunu, bu durumun Bozkırlılar için bir övünç kaynağı olarak görüldüğünü, Bozkırlılar Derneğince alınan bir kararla da Av. Kayhan Selek'in Derneğin Onursal Başkanı yapıldığını ifade ederek dernek onursal üyesi Diş Hekimi İlker Yiğit ile birlikte Bozkır Sancağı motifli onursal Başkanlık şilti takdim etti.

Bozkır Sancağı hediyesini alan Av. Kayhan Selek yaptığı konuşmada, Onurlu bir Bozkırlı olarak yaşayarak Bozkır'a hizmet etmeyi Yüce Allah'ın kendisine nasip ettiğini, "Bozkırlı olmak" aramasıyla internette bir tarama yapıldığında elde edilen bilgilerle çok sayıda kitap yazılabileceğini, 126 yıllık Bozkır Sancağı'nın kendisine hediye edilmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek "Konya Bozkırlılar Kültür ve Folklor Derneği'ne teşekkür ederim" dedi.

Program Araştırmacı Yazar Ali Ulvi Ülker'in günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu veciz konuşmanın akabinde yapılan ikramlar sonrasında çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Kaynak: Pusula Gazetesi

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar