GEMM-DER'de yeni yönetim belli oldu


Enderun Liseleri, Gençlik İlköğretim ve ortaokulu'ndan kurulduğu günden bu yana 20 bine yakın gencin mezun olduğunu söyleyen GEMM-DER Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sayın, "Mezunlar olarak bizler her alanda işbirliğini güçlendireceğiz. Yeni yönetimimizle de bayrağı daha ileriye taşıyacağız" dedi
 
Enderun Liseleri, Gençlik İlköğretim ve ortaokulu mezunları ve mensupları Derneği, Özel Enderun Lisesi'nde düzenlenen programla bir araya geldi. Mezunlar yemeği buluşmasına Gençlik ve Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği (GEMM-DER) Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sayın, dernek yönetimi, Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Turşucu ve çok sayıda mezun katıldı.
 
OKULLARIMIZDA ÇOK KIYMETLİ İSİMLER YETİŞTİRİLDİ

GEMM-DER Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sayın, "Bundan yaklaşık çeyrek asır önce gençlik ve Enderun ruhunu inşa ve ihya etmek üzere çıktımız bu yolda bugün sayıları 20 bine yakın öğrencimizi yetiştirmiş bulunuyoruz" dedi. Bugün gerek Konya'da gerekse de başka şehirlerde idarecilik ve öğretmenlik yapan çok sayıda eğitimcinin, sektöre kazandırılmasına önemli hizmetlerde bulunduklarını aktaran Sayın, "Bundan kıvanç duymaktayız. Dini değerleri, ahlakı ve vatan kavramlarını her zaman en önde tutmuş kurumlarımızın bugün hayatın her alanında çok önemli yerler edindiğini ve birbirinden kıymetli meslekler edindiklerini görmek bizleri bahtiyar kılıyor. Bundan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Kıymetli ailelerine bizi tercih ettikleri için tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz. Gençlik ve Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği üyelerinin sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve sportif yaşantılarına katkıda bulunmak; üyeler arasında sevgi bağlarını, beraberliği ve dayanışmayı güçlendirmek; Gençlik ve Enderun okullarında öğrencilik, öğretmenlik, yöneticilik yapmış veya yapmakta olan, okullarda çalışmış veya çalışmakta olan kişilerin sorunlarıyla ilgilenmek, işbirliği ve yardımlaşma olanakları sağlamak amacı ile kurulmuştur" şeklinde konuştu.
 
GEMM-DER OLARAK BİRÇOK AMACIMIZ VAR

"GEMM-DER  olarak biz de teşekkül ettirdiğimiz yeni yönetimimizle Gençlik Eğitim Kurumlarının taşıdığı bayrağı daha büyük ufuklara taşıma niyetiyle kısa bir aranın ardından yeniden harekete geçtik" diyen Sayın, yeni dönem plan ve amaçlarından şöyle bahsetti: "Yaz döneminde geleneksel mezun buluşmalarının devam ettirilmesi, meslek örgütlenmeleri ve networklerinin sağlanması, mesleki eğitim ve kariyer buluşmalarının gerçekleştirilmesi, dernek bünyesinde online kariyer programı ve ağının teşkil edilmesi, mezun kampları ve şehir buluşmalarının gerçekleştirilmesi, Gençlik ve Enderun İş İnsanları Platformu'nun (GEİP) kurulması, kariyer danışmanlığı hizmetinin sağlanması, hukuki danışmanlık hizmetinin sağlanması, ticari danışmanlık hizmetinin sağlanması, akademik danışmanlık hizmetinin sağlanması, amaçlarımız arasında  yer alıyor. İnşallah desteklerinizle her birini tek tek hayata geçirmeye kararlıyız. GEMM-DER bünyesinde Enderun ve Gençlik Mezunu sanayici ve iş insanlarının bir araya geleceği, aralarında finansal, ticari ve ekonomik motivasyonların oluşacağı bir alt birim kurulması planlanmaktadır. Online platformlarla başlayacak bu sivil toplum faaliyetinin, dernekleşerek etkin ve aktif bir merkez halini alması planlanmaktadır. Elinizdeki broşürde yer alan karekod üzerinden iletişim grubumuza dahil olabilirsiniz. GEMM-DER'de yapacağımız faaliyetlere aktif katılımınız ve bilhassa maddi ve manevi destekleriniz, bu ideallerin gerçekleşmesine çok önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Bilhassa iş insanları, doktorlar, avukatlar, eğitimciler, mühendis ve mimarlargibi meslek grupları için tasarladığımız faaliyet ve etkinliklere aktif katılımız, kurumlarda yetişmekte olan ve mezun olacak gençlerimize çok değerli desteklerde bulunacak."

ÖZEL OKUL SEKTÖRÜNÜN ÇİLESİNİ BİZ ÇEKTİK

Programda konuşan Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Turşucu da şunları ifade etti: "Özel okul sektörünün çilesini bizim kurumlarımız çekti. Değer üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ölüm gerçek. Bu gerçeğe hazırlanmak için de hayırlı işlerde bütün zorluklara rağmen ısrarcı olmak gerekiyor. Derneğimizde daha önceden görev alan, hizmette bulunan, bundan sonra hizmette bulunacak herkese çok teşekkür ediyorum."
GEMM-DER YÖNETİMİ İSE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Başkan: Yusuf Sayın (Doç. Dr.)
Başkan Yardımcıları;
Numan Küçüksarıkulak (İş insanı)
Abdülhamid Birer, (NEÜ Diş Hekimliği İdari Personel)
Ahmet Basri Karakuş (Hukukçu)
Ahmet Faruk Acar (Avukat)
Ahmet Yılmaz (İş insanı)
Asiye Tuğba Çakır (Avukat)
Behiye İnlice (İş Kadını)
Enes İlhan Post (Öğretmen)
Figen Yalçın Güneş (Avukat)
Halid Şen (Gazeteci)
Harun Mert (Müdür)
Hasan Özkan (İş İnsanı)
İsmail Atçeken (İş İnsanı)
İsmail Ömer Tunç
Mehmet Toktaş (Kurucu Temsilcisi)
Musa Akince (Öğretmen)
Mustafa Nokta (Öğretmen)
Nurettin Kabak (Müdür)
Ömer Küçükkoç (İş İnsanı)
Ömer Özgül (İş İnsanı)
Said Turgut (Müdür)
Şerife Atçeken (Öğretmen)
 
 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar