Bozkırgücü, Maarifin Yüz Akı oldu. Tebrikler sevgili hocam.

Bazen insan kendini umutsuzların umudu olabilmek adına bir mefkureye adar ve hüzün sarmalında bir tebessüm oluşturabilme derdine tutulur ve beklentisizce oradan oraya koşar durur ya... Verdiğin emek, o kadar özveri, kendinden geçercesine ortaya konan çaba, yaşanılan uykusuz geceler ve daha nicelerini gözden ırak olarak yaptığını sanırsın.

Birgün bir telefon alırsın, durumun hiç de öyle olmadığını anlarsın. 

Yeni yıl hatta yeni yüzyıl kapını hayatın boyunca unutamayacağın bir sürprizle çalmıştır. 

Marifet iltifata tabidir, dercesine Milli Eğitim Bakanlığı MAARİFİN YÜZ AKI kitabında "Şefkatin Yüzyılı" "Geçmişe Saygı Geleceğe Umut" alt başlığında bana da genişçe yer vermişler. Teşekkürler emeğe ve değere değer veren Sn. Bakanım.

Kitapta bana şu sözlerle yer verilmiş:
EĞİTİMİN YÜZYILI'NDA ÖĞRETMENLERİMİZ

Muammer TUNAHAN - Konya

ENGELLİLERİ SPORLA HAYATA BAĞLIYORUZ

Görev yaptığı okulda eğitim öğretim gören dawm sendromlu,otistik,zihinsel, bedensel ve işitme engelli öğrencilerini sporla hayata bağlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Muammer TUNAHAN; zihinsel engelli oğlu ile başlayarak tüm engelli öğrencilerini sporla hayata bağlamak için çalışmalar yürüttü. Üç farklı branşta spor kulübü kuran Muammer Öğretmen sporla kendilerini daha iyi ifade edebileceği inancıyla görev yaptığı Meram Fevzi Çakmak Ortaokulu'nun bahçesinde hafta sonları öğrencileri ve velileriyle faaliyetler gerçekleştirdi.

Konya'da ki engelli öğrencilerin hepsine ulaşmaya çalışan Muammer TUNAHAN; öğrencilerinden birisinin Olimpiyat, Üçünün Dünya, dördünün Avrupa ve yirmisinin de Türkiye Şampiyonu olmasını sağladı. Muammer Öğretmen çalışmaları ile ilgili olarak; "Çevremdekilerin desteği ile forma yaptırıp özel öğrencilerime dağıtıyorum. Forma giymek engelli çocuklarımızı mutlu hissetiriyor. Onların forma giydikten sonraki mutlulukları inanılmaz. Bütün yorgunlugumu alıyor. Kulübe gelen çoğu engelli sporcumuz okula gitmiyordu. Onları okullara yazdırdık, derslerini de takip ettik. Şu anda Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde ögrenim gören otuza yakın işitme engelli milli sporcumuz var. Engellileri hayata kazandırmak onlarında kendilerini kanıtlamalarına katkı sağlamak için bu yola koyulduk. Hayat sadece engelsiz olanların üzerine kurulmuş değildir. Engelli vatandaşlarımız da hayata ortaktır." sözleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Kitabı Hazırlayan:
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

07.01.2024
Muammer TUNAHAN
Meram Kozağaç ESOB Özel Eğitim ve Uygulama Okulu
Beden Eğitimi Öğretmeni
&
Bozkırgücü Spor Kulübü
Baskanı

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar