KOMEK Bayramda Gazzeli Çocukların Yüzünü Güldürecek


Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında gönüllü kursiyerler tarafından dikilen 11 bin eşofman takımı ve kurs merkezlerinde toplanan binlerce oyuncak, Kızılay Karatay Şubesi tarafından işgal altındaki Gazzeli çocukların bayramda yüzünü güldürmek için hazırlanan yardım TIR'ıyla Gazze'ye gönderildi.


Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) dünyanın mazlum coğrafyalarına yaptığı yardımlarla gönüllere giriyor.

KOMEK Mensupları ve Mezunları Derneği, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in işgali altındaki Gazze'deki çocukların Ramazan Bayramı'nda yüzünü güldürmek için harekete geçerek "Gazze'ye Sevgi Adımları" projesini başlattı.

Ramazan ayı boyunca devam eden proje kapsamında merkez ve ilçelerde bulunan KOMEK atölyelerindeki gönüllü kursiyerler tarafından Gazzeli 0-16 yaş grubundaki çocuklar ve gençler için 11 bin eşofman takımı dikildi. Ayrıca kurs merkezleri bünyesinde bulunan oyun odalarındaki çocukların kendi harçlıklarıyla biriktirerek aldığı binlerce oyuncak da oyuncak kumbaralarında toplandı.

Ramazan boyunca atölyelerde özenle dikilen eşofman takımları ve toplanan oyuncaklar, Kızılay Karatay Şubesi iş birliğiyle hazırlanan yardım TIR'ıyla dün Gazze'deki çocuklara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

GAZZELİ ÇOCUKLARA EŞOFMAN DİKEN KURSİYERLER İSRAİL ZULMÜNÜN SONA ERMESİNİ DİLEDİ

Gönüllülük esasıyla projeye katılan KOMEK ve ASEM kursiyerleri de duygularını şu şekilde ifade etti: "Gazzeli çocukları kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Oradaki çocuklar şu anda büyük acılar yaşıyor. Elimizden geldiğince onlara destek olmak, küçük de olsa yüzlerini güldürecek bir şeyler yapmak istedik. İnşallah, İsrail'in zulmü bir an önce sona erer."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar