Kültürümüzde Sivil Toplum Konuşuldu


​STK'lar Hayata Yön Veriyor
Paslı "Yoğunluk Hastalığından Kurtulmamız Lazım"

Sağlık Der Konya Şubesi tarafından projelendirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca da maddi destek sağlanan Sivil Toplum Kuruluşları Arasında Kültürel Etkileşim ve Dayanışma Etkinliği Projesi kapsamında "Kültürümüzde Sivil Toplum" konulu konferans düzenlendi.

Sağlık Der Konya Şubesi tarafından projelendirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca da maddi destek sağlanan Sivil Toplum Kuruluşları Arasında Kültürel Etkileşim ve Dayanışma Etkinliği Projesi kapsamında "Kültürümüzde Sivil Toplum" konulu konferans düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Sivil Toplum Kuruluşlarının başta siyaset ve ticaret hayatı olmak üzere her alanda yön belirleyici rol üstlendiklerini söyledi.

Paslı, herhangi bir menfaat gözetmeden kamu yararı adına çalışan STK'ların, Ashabı Suffe gibi sosyal hizmet geleneğini sürdürdüklerini belirtti. Geçmişten günümüze Anadolu'daki gönüllülük hareketlerine de değinen Paslı, Gaziyan-ı Rum, Bacıyan-ı Rum, Abdalan-ı Rum, Ahiyan-ı Rum ve Dervişan-ı Rum gibi aşk, ihlas, insan sevgisi, hoşgörü, kadın-erkek eşitliği, değer, emek ve ilmi içinde barındıran oluşumlar hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Yoğunluk Hastalığından Kurtulalım

Konya'da 2 BİN 760 derneğin faaliyet sürdürdüğünü belirten Paslı, Cenab-ı Allah'ın İnşirah suresinde ''Bir işte yorulunca başka bir işle dinlenin'' tavsiyesinde bulunduğunu ifade ederek, yoğunluk hastalığından kurtulmamız gerektiğini, "çok yoğunum, hiç vaktim yok" gibi insanlar arası ilişkilerde yardımlaşmayı öteleyen, sivil topluma katkıyı engelleyen anlamsız mazeretlerden kendimizi soyutlamamız gerektiğini söyledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen konferansa, başta Konya olmak üzere, Ankara ve Bursa'dan da bir çok sağlık gönüllüsü katıldı. Programın sonunda Sağlık-Der Genel Başkan Yardımcısı Halim Şekerlioğlu ve Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek Paslı'ya sunumlarından dolayı teşekkür ederek, tablo hediye ettiler.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar