Asgari Ücret, TÜİK’in bir işçi için Belirlediği asgari geçim rakamı olsun


TES-İŞ Konya Şube Başkanı Behçet Şenbilir "Asgari Ücret, TÜİK'in bir işçi için Belirlediği asgari geçim rakamı olsun"


TES-İŞ Konya Şube Başkanı Behçet Şenbilir, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili, "TÜRK-İŞ konfederasyonu olarak bizim resmi talebimiz 2018 yılında net bin 893 lira 90 kuruştur.Bu rakamı asgari ücret olarak işçiye verilmesini istiyoruz.

 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri devam ediyor.

Türk-İş çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren TES-İŞ Konya Şubesinin Başkanı Behçet Şenbilir, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili taleplerini dile getirdi.

Daha önce asgari ücretle ilgili rakamsal taleplerini TÜİK'in bir işçi için hesapladığı asgari geçim endeksini paylaşmasının ardından kamuoyuna açıklayacakları yöndeki değerlendirmelerini anımsatan Şenbilir , "TÜİK'in resmi rakamı şimdi elimizde. Şu anda bin 893 lira 90 kuruş TÜİK'in resmi açıklaması. Devletin kurumunun açıkladığı bu rakamı asgari ücret olarak verilmesini talep ediyoruz.

TÜRK-İŞ ve TES-İŞ olarak bizim resmi talebimiz 2018 yılında net bin 893 lira 90 kuruş. Bu belki süper bir rakam değil ama bizim için makul bir rakam." diye konuştu.

Başkan Şenbilir ayrıca, "İşverenlere sağlanan 100 liralık asgari ücret desteğinin örgütlü olan işyerlerinde devam etmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte, asgari ücretin vergi kesintisinde etkilenmemesi yönündeki uygulama bu yılda devam ettirilmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

-

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar