SGK Başmüfettişi Volkan Çimen Eczacı ve doktorları bilgilendirildi.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) , Konya Eczacılar Odası ve Konya Tabip Odasının işbirliğiyle Eczacı ve Doktorlara yönelik organize edilen bilgilendirme toplantısında SGK Başmüfettişi Volkan Çimen, bilgi verdi.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş ve Teftiş Başkanlığının 2017 yılı Çalışma Plan ve Programına göre Eczacı ve Doktorlara yönelik olarak " Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu,  Sağlık Uygulama Tebliği ve Sağlık Hizmet Sunucularından Hizmet Alım Sözleşmeleri ve Protokolleri " ile  " Kurum ile Sağlık Hizmet Sunucuları arasındaki hukuki ilişki ve sağlık personelinin hukuki sorumlulukları " konuları hakkında SGK Başmüfettişi Volkan Çimen' in katılımları ile Konya Eczacılar Odası Uzman Ecz. Harun Kızılay konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, " Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi Volkan Çimen'i meslektaşlarımıza bilgi vermesi için davet ettik. Oda bizleri kırmayarak konyamıza ve Odamıza geldi. Odam adına teşekkür ediyorum" dedi.

SGK Başmüfettişi Volkan Çimen, bilgilendirme toplantısında şu konu başlıkları altında Eczacı ve doktorlara bilgi verdi. Sağlıkta dönüşüm, GSS kapsamı(yeşil kart) Gelir testi, Medula sistemi, Medula Eczane, Provizyon sistemi, Medula e-reçete, Eczacı-Hekimlerin SGK ile hukuki ilişkileri, Sağlık hizmetlerdi alım sözleşmesi, Genel Sağlık Sigortası, İdari yaptırımlar ve fesih, Kamu SHS görev yapan sağlık çalışanlarının sorumlulukları, SGK müfettişlerince yürütülen inceleme ve soruşturmalar, Uygulamalarda yaygın olarak karşılaşılan usulsüzlükler, Sağlık çalışanlarınca işlenebilen suçlar, ve Özel SHS hizmet alım sözleşmelerdeki karşılıklar ve yaptırımlar konularında yaklaşık 2 saat süren bir bilgi aktardı.

SGK Başmüfettişi Volkan Çimen'in sinevizyon eşliğinde yaptığı sunum ardından katılımcı doktor ve eczacıların soruları tek tek cevaplandı.

Bilgilendirme toplantısına SGK Konya İl müdürü Murat Mustafa Yavuz, Konya Tabip odası Başkanı Seyit Karaca, Konya Eczacılar odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap ve Konya'da görev yapan Eczacı ve doktorlar katıldı.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar