AGD Mekke’nin Fethi Programı düzenliyor.


Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye genelinde 81 şubemizde 600 noktada 31 Aralık Salı gününü 1 Ocak Çarşamba gününe bağlayan gece Mekke'nin Fethi Programı düzenlenmektedir.

Bilindiği üzere bizim inancımızda yeryüzünün ilk ve en kutsal binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke, Peygamber Efendimiz (SAV) komutasındaki İslam ordularınca (Hicri takvime göre 20 Ramazan 08) 11 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.

Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır.

Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim'in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden hakça bir düzene geçen yolun açılmasıdır.

Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.

Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölge halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirmek değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerini ele geçirmek için savaşanlar ve insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz.

Mekke'nin Fethi büyük fetihtir. Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar ALLAH (CC) a verdikleri sözü yerine getirirler. Zaferin ALLAH (CC)'tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam'ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam'ın yaşanmasında kadın erkek bütün Müslümanların gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz.

AGD Konya Şubesi olarak 31 Aralık Salı günü akşam saat 19.00 da kışla caddesi üzerindeki 10.000 kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezine davet ediyoruz.

Programımız da: Dr. Ramazan Yıldız Hocamızın sohbeti, Kur'an-ı Kerim Ziyafetleri, Grup Genç ve Kemal Faruk ezgileriyle eşlik edecek, Mehteran ve Spor gösterileri gerçekleşecek.

Ayrıca 15 Aralık da gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize; birinciye 3 bin TL, İkinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, 4.'ye 750 TL, 5.'ye 500 TL program sonunda ödülleri takdim edilecektir.

Programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar