Altınay “ Tapu harcı indirimlerinde son gün 31 Aralık


Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay" Tapu harcı ve Konuttaki KDV indirimleri 31 Aralık 2019 mesai saatinde son bulucak. Bu sürenin yeniden uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sektör ve vatandaşlar açısında önem taşıyan Tapu harcı indiriminin son günleri olduğunu söyleyen Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay," Hükümetimizin Enflasyonla Topyekûn Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlattığı ve 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek olan Tapu harcı, indirimlerinin, tekrar görüşülerek uzatılmasını talep ediyor ve istiyoruz. Bilindiği üzere daha önce tapu harçları binde 40 idi. Şu an indirim oranı ise binde 30'dur.Çünkü bu ekonomik ortamda bu oranların bu şekilde kalması hem meslektaşlarımız, hem de vatandaşlarımız adına olumlu bir adım olacaktır."dedi.

Hükümetin konut sektörüne yönelik sağladığı tapu harcı ve KDV indirimi teşvikleri yılsonunda bitiyor. Bu indirimlerden faydalanabilmek için 31 Aralık 2019 son gün. Eğer teşviklerin süresi yeniden uzatılmazsa yeni yılda tapu harçları binde 15'ten binde 20'ye, yüzde 8 orana tabi olan konut ve iş yerlerinin KDV'si ise yüzde 18'e yükselecek.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar