Anadolu Gençlik Derneği’nden Çat Kapı Ziyaretler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Orta Okullar Komisyonu, pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen çalışmalarını sokağa çıkma kısıtlaması, mesafe ve maske kuralları çerçevesinde devam ettiriyor.

''ÇAT KAPI DESTEK''

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ortaokullar Komisyonu, "Çat Kapı" adını verdiği ziyaretlerle ortaokul öğrencileri ve velilerine yönelik ziyaretler gerçekleştiriyor. Sürecin getirdiği sıkıntıları en derinden yaşayan öğrenciler ve öğrenci velileri için düzenlenen ''Çat Kapı'' etkinliği ile bir nebze olsun psikolojik destek amaçlanıyor. AGD Konya Ortaokullar Komisyonu Başkanı Hamza Bilgiç, çalışmalarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu. Bilgiç, "Yaptığımız etkinliğin temel amacı, Covid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze irtibatın zayıfladığı, sekteye uğradığı öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri ile kısa süreliğine de olsa yüz yüze iletişim kurarak kendimizi hatırlatmak, onlar ile hemhal olmak ve var ise sorunlarının giderilmesinde yardımcı olmaktır" dedi.

''HİJYEN PAKETİ DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK''

Ziyaretler bir ''Kaşif Önder'' öncülüğünde gerçekleştirilirken, ortaokul öğrencileri ve velilerine hijyen paketi dağıtımı gerçekleştiriliyor. Hassas günlerden geçtiğimizi belirten Bilgiç, "İyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyor bu bağlamda koşullar ne olursa olsun çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar