Bimder Sorkun Mahallesinde Kuran Kursun Öğrencileri için sosyal tesis yapıyor.


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren kısa ismi Bimder olan Bozkır imam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği Kuran Kursu öğrencilerinin faydalanması için sosyal yapımına başladı.  

Bimder Derneği ilçeye bağlı Sorkun mahallesinde bulunan Türk Anadolu Vakfına ait Kuran Kursunu Türk Anadolu Vakfıyla imzalanan protokolle 25 yıllığına kullanımını devraldı.  

Sorkun mahallesinde bulunan Kuran Kursunun devri sonrasında direk tadilatlara başlanan binanın ilçede kuran kurslarında öğrenim gören öğrencilerin sosyal tesisi olacağı belirtildi.  

Binanın devri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bozkır imam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu başkanı Mehmet Görür "Sevgili Dostlar.

Kur'an Kurslarımızda kalan öğrencilerimizin hem enerjilerini atabilecekleri hemde eğitimlerine devam edebilecekleri kamp alanları arıyorduk.  

Bu noktada İlçemize bağlı sorkun mahallemizde bulunan ve bağrında birçok hafız yetiştiren Türk Anadolu Vakfı'na ait Kur'an Kursu binası için Türk Anadolu Vakfıyla protokol imzaladık.

İşletmesi 25 yıllığına BİMDER derneğinde olacak binanın tadilat işlerine hızlı bir şekilde başladık.  

İnşallah en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz "Bimder Mustafa Kavuş Kampı" Bozkır İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarımızdaki Öğrencilerimize hizmet vereceği gibi aynı zamanda diğer ilçelerimizdeki Kur'an Kursu öğrencilerimizi de misafir edebileceğiz.

Yıllar sonra bu kursun tekrar öğrenciyle buluşmasında katkısı bulunan Türk Anadolu Vakfı Yöneticilerine, Konya İl Müftümüz sayın Ali Öge hocamıza, Bozkır İlçe Müftümüz sayın Seyit Böğet hocamıza, binanın banilerinden Hasan Kavuş amcamıza, Sorkun Kur'an Kursu camii İmam Hatibi İsmail Uçan hocamıza ve emeği geçen tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Bimder Mustafa Kavuş Kampımız ilçemize şimdiden hayırlı olsun" dedi

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar