KARATAY’DA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Karatay Belediyesi tarafından Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen Sedirler Sosyal Tesisleri'nin toplantı salonunda Karatay Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlarla istişare toplantısına Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Sardoğan, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri ve Muhtarlar katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hizmetlerin ihtiyaç duyulan noktalara en kısa zamanda ve koordinasyon içerisinde ulaştırılması için Muhtarlarla devamlı istişare halinde olduklarını belirtti. Başkan Hançerli hedeflerinin Karatay'a daha da iyi hizmet etmek olduğunu vurgulayarak; Muhtarlarla bir bütün halinde çalıştıklarını dile getirdi.

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay'da kurumlar arası işbirliği ve uyumun en güzel örneklerinin gerçekleştiğini belirterek; emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  ''Sıfır atık projesi'' ve ''Hazineye ait taşınmazların kiralanması işlemleri'' ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Tüketimi azaltmak, israfı önlemek ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için geri dönüşümün öneminin vurgulandığı sunumda; geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri ile ilgili bilgiler verildi.  Sıfır atık projesinin tanıtılmasının ardından hazineye ait taşınmazların kiralanması hususunda izlenecek yolların ve yasal prosedürlerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ise uyuşturucu ile mücadele için geliştirilen "Uyuma" uygulaması ile ilgili bilgi verdi. Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen uygulama, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı uzmanlarının imzasını taşıyor. Uygulamayı telefonuna indiren kullanıcı, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacak. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Bu sistemle vatandaş devlet ele ele vererek uyuşturucu ile mücadeleye katkı sağlayacak.

Konuşmaların ve sunumların ardından Muhtarların istek, temenni ve mahallelerin ihtiyaçlarını dile getirmesi ve yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmeler yapılması ile program devam etti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar